Layer
Layer

VISIEDOCUMENTEN

DE STAAL

In samenwerking met de partners heeft Novaform visiedocumenten gepresenteerd aan de buurt op 26 oktober 2017 en aan de Raad van Delft op 13 november 2017. Bekijk hier de visiedocumenten.

PRESENTATIE BUURT
PRESENTATIE RAAD
MULTIFUNCTIONEEL WOON-WERKGEBIED

AMBITIE & VISIE

WONINGEN

RUIM 200 WONINGEN:
- een mix van huur- en koopwoningen
in diverse prijssegmenten

BEDRIJVIGHEID

MOGELIJKHEID VOOR REALISATIE KLEINSCHALIGE BEDRIJVIGHEID:
- huis gebonden beroepen: accountants en fysiotherapeuten
- start-up bedrijven
- grow-up bedrijven: innovatiebedrijven, experience centra op het gebied van milieu, duurzaamheid, circulair bouwen, ontwerp en techniek, zoals bijvoorbeeld een ontwerpstudio, LED verlichting techniek, onderzoek centra voor waterstof en elektrisch rijden Benieuwd naar de bedrijven die zich willen vestigen in De Staal? Klik hier en bekijk alle profielen

OMGEVING

INPASSING NIEUWBOUWPLAN IN DE OMGEVING & SETTING VAN DELFT:
- met zowel grondgebonden stadswoningen aan het water, portiek woningen als appartementen
- water en groen zijn net zoals de inrichting van de openbare ruimten (de straat, het plein en de parkeervoorzieningen) binnenstedelijk te noemen

VERKEER & VEILIGHEID

PLANNEN VOOR VEILIGHEID & VERKEER:
- veilige aansluiting bestaande route Oost Poortweg
- buurtontsluiting, toepassing verkeersremmende maatregelen
- duidelijke in – uitrit parkeervoorziening
- goede openbare verlichting
- duidelijke zichtlijnen
DE STAAL PEOPLE

BEDRIJVIGHEID

Innovatieve oplossingen voor een klimaatneutrale stad

Innovatielab Duurzaam Delft sinds 2017

Delft wil in 2035 geheel klimaatneutraal zijn. Om dat plan te laten slagen zal de gemeente de hulp van het nieuwe Innovatielab ‘Duurzaam Delft’ hard nodig hebben. Met een team van 6 techneuten werken ze aan high-tech oplossingen voor klimaatverandering. In 2016 kreeg hun zeezoutbatterij veel aandacht van de internationale pers. Waar ze nu mee bezig zijn? “Daar kunnen we helaas geen uitspraken over doen… dat is top secret.”

“Voor ons is De Staal een fantastische werkplek. We werken intensief samen met de TU Delft. Dat zijn praktisch onze buren. En, meer dan de helft van ons team heeft aan de TU gestudeerd, dus het voelt een beetje als ‘thuis’.”

Jonge bladenmaakster keert terug

Marieke Wals (25) Studio Wals sinds 2014

Marieke studeerde krap 4 jaar geleden af aan de Rietveld Academie en nu al mag ze grote merken als Elle Lifestyle, Linda Wonen en Fashionato op haar naam zetten.

Tijdens haar studie woonde ze in Amsterdam en liep ze stage in New York. Een jaar lang woonde en werkte ze in London. En toch keerde ze drie jaar geleden terug naar Delft. “Hier ben ik thuis. Ik ben in Delft geboren en getogen. De levendigheid van grote steden is inspirerend, maar het grenst ook vaak aan chaos. Delft is heerlijk overzichtelijk zonder saai te zijn.”

De Staal is voor Marieke de perfecte plek voor haar nieuwe studio. “De gewaagde combinatie van moderne architectuur en kenmerken van de oude binnenstad maakt deze plek bijzonder. Een fijne mix van Delftse gezelligheid en grootstedelijke allure.”